Thursday, 10 January 2013

Gaat Engeland uit de EU?

EU_UK_OutZover is het voorlopig nog niet. Maar er komen vanuit Engeland wel steeds meer geruchten dat steeds meer Engelsen uit de EU willen. En kortgeleden heeft de Engelse premier, David Cameron, verklaard dat het niet onvoorstelbaar is dat Engeland uit die EU treedt: “Brexit”.
In ieder geval wordt nu gewerkt aan radicale verandering van de verhoudingen (aan lossere banden met meer eigen soevereiniteit)  en meer vrijheid voor Engeland zelf.

Doordat Nederland (en enkele andere slaafsgeoriënteerde landen)  staan te dringen om de centrale EU- macht nog te vergroten, probeert Engeland de bijbehorende verdragswijziging net te gebruiken om weer wat soevereiniteit terug te veroveren.

Het feit dat een Engelse premier dit voor het eerst bekent, is een belangrijk signaal! En het is niet alleen Cameron maar ook een aantal van de ministers.

De Franse premier Hollande heeft meteen verklaard dat dit niet kom, want als je eenmaal een contract met de EU hebt, dan is dat levenslang!! 
Wist u dat? Het vergroot ons respect voor onze “leiders” (???)  in ieder geval niet!

—De grote Aziatische bank NOMURA is intensief bezig met het maken van plannen en maatregelen voor als Engeland inderdaad uit de EU treedt

—Ook de kans op een referendum “in/out” neemt steeds meer toe.
Zie: http://euobserver.com/political/117204

Wie heeft een idee wat Nederlandse  banken doen?

Dit artikel is eerder verschenen op Vrijspreker.nl.