Sunday, 27 January 2013

Politieke EU-speech van David Cameron.

Person_Cameron_David

Eindelijk gat het nu gebeuren. DE speech, die 5 keer uitgesteld is, gaat vooral over de verhouding van Engeland met de EU. Net als Nederland en de andere EU-landen, heeft de Brusselse salamitactiek voor veel Engelsen nu het punt bereikt dat ze de vrijheidsbeperking  en de lasten gaan voelen. Nog versterkt door de slechte economie.
Daardoor komt de drang om uit die EU te stappen. Het lijkt dat ook daar meer dan 50% uit de EU wil.
Cameron voelt die druk, en ziet het gevaar voor de volgende verkiezingen.

Aan de andere kant wordt grote druk gezet op Cameron gezet door zijn collega’s: Obama, Merkel, Hollande en zelfs Rutte doet een duit in het zakje om hem te verleiden toch in die EU te blijven.

Ook in Engeland hoor je van de Collectivisten dat ze toch zo enorm veel voordelen gehad hebben van de EU, maar dat dit ook nooit wordt aangetoond met concrete cijfers.
De partij UKIP (UK Independence Party) van Nigel Farage krijgt daarom ook steeds meer aanhang. Dat zal bezoekers van de Vrijspreker niet verwonderen!!

Het dilemma voor Cameron die als politicus op de eerste plaats aan zijn positie denkt.
De oplossing is slim. Hij gaat nu beloven dat de positie in de EU zodanig moet worden dat de Engelsen nu wel in de EU blijven, maar een grotere Vrijheid krijgen en meer kunnen bepalen waaraan ze mee willen doen.  En dan komt er over 4 (???)  jaar een duidelijk IN / UIT REFERENDUM waarmee dan definitief het besluit in-uit genomen wordt.

Spannend wat de EU-opperhoofden nu gaan doen.
Merkel-Hollande hebben al samen bekonkeld dat ze op de volgende EU-opperhoofdenbijeenkomst met een Frans-Duits plan voor de EU komen.

De Frans-Duitse as in de EU ziet weer kans haar macht te vergroten. “Nederland” proberen ze te lijmen o.a. door de politicus Dijselbloem voorzitter van de eurogroep te maken. (Iets dat, door de Vrijspreker al eerder afgeraden werd omdat het door strijdige belangen voor Nederlanders niet gunstig is)
Die Frans-Duitse as heeft al via hun ministers van buitenlandse zaken gereageerd met de plannen van Cameron te trachten belachelijk te maken.

Nu is er grote kans dat geritseld wordt dat Cameron voorzichtig kluiven toegeworpen krijgt of behaald waarmee hij thuis kan komen en het eigen volk kan aantonen hoe hij zorgt dat de Engelsen toch aan hun trekken komen.

Het wordt dan een strijd tussen mensen die nadenken en degenen die nog geloven dat ze voordeel uit de EU krijgen. Spannend of de Britten zich blijvend laten lijmen.
Dit lijkt wel te lukken voor de “Nederlanders”.

Het EU-deel van de speech vindt u op:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/9819447/Europe-speech-David-Cameron-to-offer-in-out-EU-referendum-live.html

Dit artikel is eerder verschenen op Vrijspreker.nl.