Monday, 1 April 2013

Wat vertel jij later aan je (klein)kinderen over de EU ?

In ELSEVIER van de vorige week staat een uitstekend artikel van Syp Wynia over de EU die op weg is naar de EUSSR. In anderhalve kolom beschrijft Syp de middelen en belangrijke ritselpartijen van de politici om kost wat kost de euro te redden. De euro is immers een zeer belangrijk hulpmiddel om de centrale dictatuur tot stand te brengen.

 

Daarom moet Griekenland, Spanje en andere PIIGS-landen gered worden, zelfs te koste van de burgers en de “democratie”! Die democratie liefst alleen te houden als de politici denken daarmee hun doel niet in gevaar komt of er zelfs behulpzaam bij is. Extra pikant is dat de regels en de wetten worden bedacht door politici die niet eens gekozen zijn maar via ritselpartijtjes aan de macht gekomen zijn. Zoals al jaren ook Barroso met de Commissie en van Rompuy.

Dit EW-artikel   is zo duidelijk en zo helder dat ik niet sterk genoeg kan aandringen om het te lezen. Mogelijk zelfs op te kopiëren aan aan kennissen en vrienden te geven. Dit zal vele (goedwillenden) de ogen kunnen openen en weerhouden om op 12 september op één van de pro-EU partijen te stemmen.

Het koppel Rutte-deJager behoort ook bij die promotors van de EUSSR. Elke keer als zij weer thuiskomen van een EU vergadering wordt bekend gemaakt dat de Nederlandse burger weer een stukje soevereiniteit kwijt is, en minder vrijheid overhoudt. Knap is dat ze het dan ook nog zo weten te brengen alsof het voordelig voor de burgers is. Waarbij zij dan het gemak hebben van een Tweede Kamer die voor driekwart vol met JA-Knikkers zit.

Is het te laat om het tij te keren?

Zijn de verkiezingen van 12 september nog net iets te vroeg? De euro, zoals die nu is, houdt het geen maanden meer, maar misschien wel nog tot 12 september.

Maar “nietstemmen” op die pro-EUSSR partijen is verstandig en betekent in ieder geval dat je dan later aan je (klein)kinderen niet hoeft te bekennen dat jij in 2012 ook je goedkeuring aan dit verlies van vrijheid hebt gegeven.

Dit artikel is eerder verschenen op Vrijspreker.nl.