Wednesday, 29 May 2013

Het vergaan van Nederland

Er is namelijk donderdag 13 dec. weer een Brussels ritselfeest waarop de EU-politici een volgende stap naar de volledige macht gaan proberen te grijpen. Dat maakt het vergaan van “Nederland” veel waarschijnlijker dan het vergaan van de aarde!

Een Facebook vriend stuurde ons het volgende artikel dat naadloos aansluit bij diverse recente Vrijspreker artikelen:

 

 

Het is onwaarschijnlijk dat 13 december 2012 de geschiedenisboekjes haalt. Toch is de kans groot dat donderdag in Brussel een onomkeerbare stap naar Europese integratie wordt gezet. Die dag vergadert de Europese Raad namelijk over de plannen van raadsvoorzitter Van Rompuy, die van de krakkemikkige monetaire unie van 1992 een ‘echte’ moeten maken.

Om het de regeringsleiders makkelijk te maken heeft Van Rompuy alvast de conclusies op papier gezet. Hoewel de Kamer er afgelopen week van het democratische modderbloedje Pechtold geen debat aan mocht wijden omdat het maar om ‘voorlopige conclusies’ ging, hebben de media zich daar niets van aangetrokken en het document – lekker puh – toch op internet gezet.

Het is geen verheffende lectuur. Vol tenenkrommend jargon (‘six pack’, ‘two pack’), sovjeteske afkortingen (SSM, EBA, ECOFIN, TSCG, SMA I en II) en getuigend van een aderverkalkend gebrek aan politieke bezieling. Alsof die lui daaro echt niet snappen dat ze ons na drie jaar hardvochtig bezuinigen moeten verleiden om onder hun leiding de smalle touwladder te beklimmen die zogenaamd naar het einde van de crisis voert. Een betere illustratie van de afgronddiepe kloof die Brusselse technocraten met hun vacatiegelden, eersteklas Thalysabonnementjes en Straatsburgse appartementen scheidt van de bijna failliete burger, is niet denkbaar.

Maar waar je pas echt het schuim van op je bek krijgt, is Lid 12. Daar wordt namelijk onder het mom van gemeenschappelijk groeibeleid (welke groei?) voorgesteld om het budgetrecht te onderwerpen aan instemming van Brussel. Ziet u het voor zich? Het kabinet maakt een begroting, presenteert het aan de Tweede Kamer, onderwerpt het aan Algemene Beschouwingen en vervolgens gaat de Portugese maoïst Barroso er met een rood pennetje doorheen, streept door wat hem niet zint en voegt toe wat Brussel graag wil horen.

Hiermee verwijst Van Rompuy vijf eeuwen felbevochten volkssoevereiniteit zomaar naar de mestvaalt van de geschiedenis. 2012 zou wel eens het jaar kunnen worden waarin u door het zogenaamde ‘redden’ van de euro niet alleen veel armer bent geworden, maar u ook uw burgerschapsrechten bent kwijtgeraakt. En als het aan Rutte en Timmermans ligt zonder slag of stoot. Hen is er alles aan gelegen om dit revolutionaire moment in de Nederlandse geschiedenis voor u verborgen te houden. Er mocht eens een referendum komen.

En zo worden donderdag uw democratische burgerschapsrechten geofferd op het altaar van die monetaire misgeboorte die euro heet.

12 december was u nog burger, 13 december wordt u onderdaan…

(Door: Ewald Engelen) en dank aan Johan Jongepier.

Dit artikel is eerder verschenen op Vrijspreker.nl.